Search
woensdag 26 januari 2022

Elske

Lengte:18,3 cm    Gewicht: 39 gram

Eerste vrouwtje dat in april werd aangetroffen op een regenachtige avond. Geboren en getogen in het Limburgse. Vernoemd naar Els la Vera, de befaamde Limburgse lokale borrel.BFF (Best Friends Forever) met Maria en sinds 4 september ook met sponsor Niels!

SPONSOR: Niels de Zwarte

 

Ranomi

Lengte: 15,2 cm    Gewicht: 25 gram 

Een vuursalamandervrouwtje met een gulle lach en uitzonderlijke talenten. Neemt graag een duik in een heldere beek en laat dan alle andere vuursalamanders vanaf het startschot haar hielen zien.Heeft al jaren keihard voor haar successen getraind.Goed op de korte afstanden. Favoriete slogan: Goud is goud. 

SPONSOR: Jan Twisterling

 

Vlammetje

Lengte: 12,5 cm    Gewicht: 10,9 gram

Een vuursalamandermannetje die begin oktober rondscharrelde op zijn vertrouwde plekje in het Bunderbos. Hij is nu eindelijk gewogen en gemeten en was de ster van de eerste fotoshoot in de RAVON opvang.Verwoed verzamelaar van aanstekers.

SPONSOR: Steven Zollinger

 

Leroy

Lengte: 14,8 cm    Gewicht: 11,1 gram 

Leroy liep op een druilerige septemberavond in 2012 dolend door het Bunderbos toen hij werd opgemerkt door enkele zeer oplettende vrijwilligers in het vuursalamanderproject. Leroy is een echte macho-man en is kampioen hoog-op-de-poten-staan-zonder-om-te-vallen.Leroy staat ook wel bekend als "The baddest man in whole damn town". 

SPONSOR:  Leroy Kloor

 

Isa, Jasper en Jorick

Mogen wij u even voorstellen: van links naar rechts vuursalamander Isa, Jasper en Jorick. Dit montere trio is geboren in de opvang van RAVON. Isa Jasper en Jorick hheben karweitjes gedaan en zodoende geld opgehaald voor SOSvuursalamander. Daarmee willen ze voorkomen dat de vuursalamanders uitsterven, ze hebben ook no hun spaarpot geplunderd voor het goede doel. Isa is de jongste van het stel, Jasper en Jorick zijn goede vrienden.

SPONSORen: Isa en Jasper van Delft en hun vriendje Jorick Boer

 

Pilár

Lengte: 17,0 cm    Gewicht: 25,6 gram   

Vrouwtje met mooie armbandjes rond de voor- en achterpootjes. Vernoemd naar de dochter van de sponsor.

Arún

Lengte: 15,2 cm    Gewicht: 12,7 gram 

Fraai getekend mannetje, wordt door zijn vrienden ook wel "de ringslang" genoemd, vanwege de mooie gele ring die doorloopt in zijn nek. Vernoemd naar de zoon van de sponsor.

SPONSOR: Willem Ferwerda

 

Tjeuke

nr 31, man

Tjeu(ke) is een hele goede vriend van Sjeng en het weer zo'n Limburgse man die uit het allerbeste bronsgroene eikenhout is gesneden. Iedereen in het hellingbos kent Tjeu en Tjeu kent iedereen in het bos. Tjeuke is vernoemd naar de legendarische opa van @VurigeSjeng.

SPONSOR: @VurigeSjeng himself

 

Spark

Nr. 45, Spark (female)

Matt Ellerbeck (the salamander man) has adopted Spark. Matt wants to contribute to the recovery and conservation of this amazing species! He also hopes his efforts will inspire others to become active and involved. 

SPONSOR: Matt Ellerbeck (the salamander man)  

 

 

Fire

Stella de Groot (groep 6) hield een mooie spreekbeurt over een wel heel bijzonder dier: de vuursalamander! Stella, de juf en haar klasgenootjes waren onder de indruk en baby vuursalamander Fire werd geadopteerd. 

Sponsoren: groep 5/6 van de Openbare Basisschool de Trekvogel uit Mijdrecht

 

Bobo en irma

Bobo (nr. 55 man)

Imra (nr.50, vrouw )

Elk dier (elk levend wezen) heeft recht op een goed leven in zijn eigen, vrije leefgebied. Dat geldt ook voor de beeldschone, maar ernstig bedreigde vuursalamander. In gedachten zie ik Bobo en Imra weer heerlijk vrij in het Bunderbos rondscharrelen. Maar of ze SAMEN kleine vuursalamandertjes op de wereld zullen zetten --- dat mogen ze helemaal zelf weten.

Sponsor: Clarien van Harten

 

babs

Babs (Nr. 49, vrouw)

De familie Kriens (Wouter, Anna en Lotte) woont aan de rand van het Bunderbos. Op een avond kwamen wij 2 mensen van SOS-vuursalamander tegen die ons over de Stichting en over de actie hebben verteld. Daardoor zijn we geïnspireerd geraakt om een vuursalamander te adopteren. We hebben onlangs een feest gegeven en hebben i.p.v. een kado een donatie gevraagd om de vuursalamander te helpen. Bij deze!

Sponsoren: Wouter, Anna en Lotte Kriens

 

Kevin

nr 42 (female) 

Kevin is adopted by a sponsor from overseas. Sponsor Ruth named this fire salamander after a good friend and mentor who recently passed away.

Sponsor : Ruth Marcec, USA

 

Setthareh

Ook Settareh is een kleindochter van boswachter Harm. Net als Marjorie heeft ook zij voor haar verjaardag een jonge vuursalamander ter adoptie van haar beide grootouders gekregen. Dat is nog eens wat ander dan een Barbie of een Bratz pop.

SPONSORen: Harm en Joke Hofman

 

Vuurtje

Lengte 15.3 cm, Gewicht: 12.9 gram

Zoals de naam al doet vermoeden is Vuurtje een licht ontvlambaar typje. Hij is overigens wel een verlichte geest die –als hij later groot is - de wereld gaat verkennen. Vuurtje is geadopteerd door Groep 5 onder aanvoering van Bram en Jolan van Vrije School de Es, Assen. Bram en Jolan hebben een spreekbeurt gehouden over de vuursalamander en samen met de klas een heel mooi bedrag opgehaald voor de redding van Vuurtje en zijn maties.

SPONSORen: Groep 5 van vrije School De Es, Assen

 

Marjorie

Marjorie is de kleindochter van boswachter Harm. Voor haar verjaardag heeft ze een jonge vuursalamander ter adoptie van haar beide grootouders gekregen. Da's nog eens een leuk en origineel kado!

SPONSORen: Harm en Joke Hofman

 

Yann

Yann (nr 36, man)

Henk Jan uit Brummen adopteerde deze mooie vuursalamander, hij hoopt dat deze stoere kerel voor veel nageslacht gaat zorgen. Henk Jan kent de vuursalamander goed uit Bretagne, daarom krijgt dit exemplaar de mooie Bretonse naam "Yann"

SPONSOR: Henk Jan de Looff

 

Draakje

Draakje (nr 33, man)

Vuursalamanders lijken ook wel op miniatuur-draken. Logisch dus dat Lina en Jasmijn (twee vriendinnen van 9 jaar uit Bilthoven) hun geadopteerde vuursalamander Draakje hebben gedoopt. Ze gaan op school ook een spreekbeurt geven over Draakje en zijn vriendjes. 

SPONSORen: Lina en Jasmijn  

 

Puk en Pim

Nr. 47, vrouw Puk -vriendin van Pim

nr. 54 man Pim - vriend van Puk

Pim en Puk zijn vernoemd naar de katten van onze supersponsoren Heleen & Marc. Heleen en Marc zien een langdurige relatie tussen deze twee groeien. Zij sponsoren Puk en Pim en hopen van harte dat het verliefde koppel voor nageslacht gaat zorgen. 

SPONSOREN: Heleen en Marc  

 

Sponzie

Deze piepjonge vuursalamander (nr. 37) wordt gesponsord door Thom (8. jr.) en Anouk (10 jr.). Zij hebben lege flessen ingezameld, een sponsor gezocht en een donatiebox gemaakt voor bij de supermarkt. Thom heeft zijn spreekbeurt over vuursalamanders gedaan. In totaal hebben ze 150 euro ingezameld voor de verzorging van Sponzie en het onderzoek.

SPONSOREN: Thom en Anouk 

 

kaia

nr. 38, vrouw

Kaia is vernoemd naar een dierbaar overleden huisdier. Kaia is van oorsprong een Griekse naam, de betekenis is "Aarde" en is daarmee ook heel toepasselijk voor een landsalamander.

SPONSOR: Chaimel Kayleigh Lerou

 

Fooke, Sjefke, Suzanette en Wendas

Nr. 18 mannetje Fooke

Nr 17 mannetje Sjefke

Nr. 8 vrouwtje Suzannette      Lengte:15,9 cm Gewicht: 19.5 gram

Nr 12 mannetje Wendas

Onze supersponsor Sjef Lamers is zo enthousiast over het vuursalamander actieplan dat hij maar liefst 4 salamanders voor de komende drie jaar ( t/m 2015) tegelijkertijd heeft geadopteerd.  Het gaat om 1 vrouwtje (Suzanette), deze mag zich verheugen in de warme belangstelling van een drietal vurige mannelijke aanbidders (Wendas, Sjefke en Fooke).

Sponsor: Sjef Lamers

 

Merith

Lengte:15,9 cm    Gewicht: 34,7 gram

Merith is een van de vrouwtjes die in oktober 2012 werd gevangen, ze is dus net nieuw in de opvang. Past goed in de groep en is altijd vrolijk en levendig. Ze heeft een geinig stipje midden op haar neus.   

SPONSOR: Merith Boer

 

Bouke's pubergroep

Deze schattige salamandertjes zijn in de opvang geboren. Het zijn 5 dartele pubers. Moeder Gerda is trots op haar kroost. Hun broertjes en zusjes zijn nog in de larve-fase.

SPONSOR: Bouke ten Cate

 

Alexia

Lengte:15,5 cm    Gewicht: 18,6 gram

Alexia waagt zich zelden of nooit buiten haar leefgebied, ze aarzelt dan ook om drukke verkeerswegen over te steken. Wil later een gezinnetje stichten zodat de troonopvolging voor het Bunderbos gegarandeerd is. Altijd op zoek naar een geschikte prins, maar zoals iedereen weet zijn die steeds moeilijker te vinden. Alexia, salamandervrouw van koninklijke bloede.

SPONSOREN: Marijke en Gerrit Krips

 

Gerda

Lengte:16,5 cm    Gewicht: 25 gram 

Gerda is niet zo heel groot maar ze was duidelijk drachtig toen ze eind april vanuit het Bunderbos naar de vuursalamander-opvang verhuisde. Ze beviel in mei van maar liefst 49 kinderen (vader onbekend), waarvan er inmiddels nog 41 over zijn die dit najaar metamorfoseren tot jonge vuursalamander.Gerda, een echte supermoeder die houdt van grote gezinnen en een stukje Limburgse gezelligheid.  Favoriete slogan: Hoe meer. hoe beter.

SPONSOR: Aleida Kuijzer

 

 

 

Copyright 2022 by DNN corp Gebruiksovereenkomst Privacybeleid
Back To Top